Stjärnstigens kennel

Logga

Jag heter Fernanda Mählck Sundling och är innehavare av kennelnamnet Stjärnstigens. Jag, min man Mats samt våra två döttrar Alma och Clara, är en familj med ett stort hundintresse som ägnar nästan all vår fritid med våra hundar. Hela familjen tycker om att vistas ute i skog och mark, på träning- eller tävlingsplanen. 
Jag fick min första hund vid 12 års ålder och har sedan dess alltid haft hund. Med tiden har mitt intresse av hund växt och gått från att vara hundaktiviteter såsom träning och tävling till att gälla avel. 


Tidigare har jag tränat och tävlat bruks samt även tränat upp och blivit godkänd med 3 försvarsmaktshundar. Jag har tjänstgjort som hundtjänstinstruktör i Försvarsmakten under slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Jag är utbildad mentalfigurant inom SBK (mentaltest och mentalbeskrivning hund) samt testledare. Jag är även SBK handledare för allmänlydnadskurser. Under senare år har jag börjat intressera mig för hur hundars mentala och fysiska egenskaper kan främjas genom god avel. Kennelnamnet Stjärnstigens godkändes 2 februari 2021. 2022 fick jag kursintyget för genomförd uppfödarutbildning. 


Vi bedriver en uppfödning i liten skala med valpar som föds i hemmamiljö. Vår målsättning med uppfödningen är att föda upp friska, mentalt sunda hundar som kan användas såväl i hundaktiviteter som att vara trevliga familjehundar. De ska vara rastypiska både mentalt och exteriört. Jag följer SKKs grundregler, avelsråd och krav för registrering samt RAS avelsrekommendationer för Finsk Lapphund och Dansk-svensk gårdshund.