Stjärnstigens kennel

Logga

Att köpa hund från oss:

Att ha hund är fantastiskt roligt men att köpa hund är ett viktigt beslut som kräver eftertanke och planering. Det är ett beslut som hela familjen måste vara med på. 

För oss är det viktigt att våra valpar hamnar hos personer som vet att de har tid och energi att kunna lägga på sin valp. 

För att hunden ska bli den fina familjemedlem som ni önskar er, kommer det att krävas att ni är aktiva med den. Det är viktigt att hunden får både fysisk aktivitet och mental stimulans. Detta kan göras till exempel genom lydnad, rallylydnad, spårträning eller annan aktivitet. 

En hund får vara ensam max 4 timmar. Innan ni köper en valp ska ni ha tänkt igenom att det finns möjlighet för er att komma hem efter 4 timmar. 

Valptiden är då man lägger grunden för sin hund. Således är det viktigt att man är påläst om rasen och skötseln innan man beslutar sig för valpköp. En valp blir så småningom vuxen och er nya familjemedlem kommer troligtvis att finnas hos er i många år framöver.

Då vi tycker att det är väldigt viktigt med kontakten mellan oss och valpköpare, så finns vi alltid ett telefonsamtal bort, vad det än gäller.

 

Om man vill köpa en valp från oss vill vi att man:

– Har möjlighet att vara hemma på heltid första tiden med valpen.

–  Går en valpkurs.

– Aktiverar hunden genom att t.ex träna lydnad, rallylydnad, spår, agility eller annan aktivitet.

– Mentalbeskrivning  BPH vid ca 18 månaders ålder uppmuntras alltid. 

– Vi ser gärna också att ni är intresserade av utställning.

–  Inte kastrerar hunden så länge det inte är absolut tvunget pga. hundens hälsa. 

– HD och ED röntgar samt ögonlyser er hund (Finsk lapphund) vid 15-24 månaders ålder. HD röntgar (Dansk-svensk gårdshund) vid 12-18 månaders ålder. Detta för att vi ska kunna kontrollera hälsostatistiken för vår uppfödning och få en bild av hur vi ska fortsätta vår framtida avel.

Vi har inget kösystem hos oss, vi förbehåller oss rätten att välja ut den person/de personer som vi tror att valpen kommer passa bäst hos.

 

När du hämtar din valp är den:

  • Minst 8 veckor gammal
  • Registrerad i SKK
  • Veterinärbesiktigad 
  • ID-märkt med chip
  • Vaccinerad
  • Avmaskad
  • Dolda-fel försäkrad i 3 år 

 

Vid intresse skickar ni ett mail till info@stjarnstigenskennel.se och berättar om er själva och vad ni har för plan med hunden, träning, tävling, utställning, avel osv.  Vi ser fram emot att höra från er!